A path leads up the hillside, giving views of the broch and the surrounding countryside. The side facing you is built above steep rock, and most of it remains as originally designed. As you round the broch to the entrance, on the north side, you are presented with a different picture. From here you can see that the most easily accessible parts of the wall have been removed. What you are left with is a life-size cutaway model, exposing sections through the walls and showing clearly much of their structure.

Inside the broch a number of chambers are accessible at ground floor level, an area which would probably have been used to house farm animals. The human residents would have lived 2m higher, above wooden flooring supported on a ridge that can still be seen running around the inside walls. As in other brochs, stairs are fitted within the thickness of the walls, and there would probably have been several floors of accommodation beneath a conical roof.